logo white

shakshuka

Ingredienten
  • 1 sjalot
  • 1 lookteentje
  • 1 rode puntpaprika
  • 100g feta
  • 2-4 eitjes
  • 1 blik tomatenblokjes (400g)
  • 1 blik kikkererwten (130g uitgelekt gewicht)
  • Verse peterselie
  • 1tl paprikapoeder
  • 1/2e tl kurkuma
  • 1/2e tl komijn
  • Snuifje chilipoeder
  • Peper & zout
  • Olijfolie
Werkwijze
  1. Snijd de puntpaprika in hele fijne reepjes.
  2. Versnipper de sjalot en de look.
  3. Bak de ui en paprika een 5-tal minuten. Voeg nu ook de look toe.
  4. Voeg na enkele minuten de tomatenblokjes toe.
  5. Doe een scheut water in het blik en giet dit ook in de pan.
  6. Voeg alle kruiden toe (buiten de verse peterselie).
  7. Voeg nu ook de kikkererwten toe.
  8. Laat gedurende 10-15minuten pruttelen.
  9. Voeg na een 5-tal minuten 2/3e van de feta toe.
  10. Verwarm de oven ondertussen voor op 180°C.
  11. Giet het mengsel over in een overschaal.
  12. Maak kuiltjes is de saus en breek er de eieren boven.
  13. Zet gedurende 10 minuten in de oven.
  14. Werk af met de rest van de feta en de verse peterselie.
Print

Neem een foto van jouw creatie en tag @hetpowerplan
of gebruik hashtag #hetpowerplanbyaudrey

© 2020 - 2024 RestoManager.net gemaakt voor Het Power Plan.
Ook een website nodig? Contacteer ons via mail: info@restomanager.net