logo white

kalkoenschnitzel + zoete aardappelfrietjes

Ingredienten
  • 4 kalkoenlapjes
  • 3 eieren
  • 100g volkoren bloem
  • 100g broodkruimels of panko
  • 1kg zoete aardappelen
  • 4el Griekse yoghurt (mager)
  • 1el mosterd
  • Tijm
  • Kippenkruiden
  • Dragon
  • Peper en zout
Werkwijze
  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Schil de zoete aardappelen en snijd ze in frietjes.
  3. Bestrijk ze met olijfolie en verdeel ze over een met bakpapier beklede ovenplaat.
  4. Kruid ze met peper, zout en tijm.
  5. Bak ze gedurende 25minuten in de oven.
  6. Meng ondertussen de eieren met peper en zout.
  7. Kruid de kalkoenlapjes met peper, zout en kippenkruiden.
  8. Haal ze door de bloem (tik de overtollige bloem af), dompel ze in de losgeklopte eieren en haal ze als laatste door de panko.
  9. Bak de schnitzels goudbruin op een matig vuurtje.
  10. Maak ondertussen het sausje: meng de mosterd, de yoghurt, de fijngehakte dragon, peper en zout.
  11. Laat de schnitzels op keukenpapier uitlekken en serveer ze met de zoete aardappelfrietjes en de saus.
Print

Neem een foto van jouw creatie en tag @hetpowerplan
of gebruik hashtag #hetpowerplanbyaudrey

© 2020 - 2024 RestoManager.net gemaakt voor Het Power Plan.
Ook een website nodig? Contacteer ons via mail: info@restomanager.net