logo white

Gehaktballetjes met een twist + pastinaak puree

Ingredienten
  • 250g aardappelen
  • 400g pastinaak
  • 1 grote ui
  • 3 friszure appels
  • 300g gehakt
  • Olijfolie
  • Melk
Werkwijze
  1. Schil en snijd de aardappelen en pastinaak in gelijke stukken.
  2. Snipper de ui.
  3. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd het in kleine stukken.
  4. Breng een grote pot met water aan de kook.
  5. Doe de aardappelen, pastinaak, de helft van de ui en appels in de pot met kokend water.
  6. Kook gedurende 20min tot alles gaar is.
  7. Meng ondertussen het gehakt met de rest van de stukjes appel en ui.
  8. Draai balletjes van ongeveer 2cm groot.
  9. Verhit olijfolie in een pan en bak de balletjes rondom goudbruin en gaar.
  10. Giet het aardappel-ui-appelmengsel af én vang een kopje kookvocht op.
  11. Voeg wat melk toe en stamp met een pureestamper tot een puree. (Voeg eventueel wat kookvocht toe om het nog smeuïger te maken).
  12. Breng op smaak met peper en zout.
Print

Neem een foto van jouw creatie en tag @hetpowerplan
of gebruik hashtag #hetpowerplanbyaudrey

© 2020 - 2024 RestoManager.net gemaakt voor Het Power Plan.
Ook een website nodig? Contacteer ons via mail: info@restomanager.net