logo white

Fishticks met yoghurttartaar

Ingredienten
  • 600g witte vis
  • 2 grote eieren
  • 1 citroen
  • 150g oud volkoren brood (of toast)
  • 50g volkoren bloem
  • 3el zaadjes naar keuze: sesamzaad, zonnebloempitten, lijnzaad,…
  • 2 lente-uitjes
  • 1/2e appel
  • 250g magere griekse yoghurt
  • 30g kleine augurken
  • 1/2 el kappertjes
  • 4 takjes bladpeterselie
  • Olijfolie
  • Peper en zout
Werkwijze
  1. Verwarm de oven voor op 190°C.
  2. Meng de eieren met peper en zout.
  3. Verkruimel het brood kort in een hakmolen en voeg er de zaadjes aan toe.
  4. Snijd de vis in stukken van ongeveer 3cm en kruid met peper en zout.
  5. Haal de visstukken door de bloem, dompel ze in de eieren en haal ze ten slotte door het zelfgemaakte paneermeel.
  6. Bedek de ovenplaat met bakpapier, verdeel de fishticks hierop en besprenkel met olijfolie.
  7. Bak ze gedurende 10minuten in de oven.
  8. Maak ondertussen de tartaarsaus: hak de lente-uitjes, samen met de peterselieblaadjes, de augurken en de kappertjes fijn.
  9. Doe ze in een grote kom met de yoghurt en kleine blokjes appel.
  10. Meng alles goed door elkaar en kruid met peper en zout.
  11. Serveer de fishticks met de tartaarsaus en citroenpartjes.
Print

Neem een foto van jouw creatie en tag @hetpowerplan
of gebruik hashtag #hetpowerplanbyaudrey

© 2020 - 2024 RestoManager.net gemaakt voor Het Power Plan.
Ook een website nodig? Contacteer ons via mail: info@restomanager.net