logo white

Courgette- feta balletjes

Ingredienten
  • 1 courgette
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • Handje dille
  • Bladpeterselie
  • Munt
  • 100g feta
  • 1 ei
  • 60g bloem
  • 60g panko of paneermeel
  • Peper en zout
  • Voor de tzatziki: 250g magere Griekse yoghurt, 1/2e komkommer, 2el dille, 2el citroensap, 1el olijfolie
Werkwijze
  1. Snipper de ui, bladpeterselie en munt fijn.
  2. Rasp de courgette fijn en knijp er al het vocht uit.
  3. Doe de courgette in een kom en verkruimel er de feta door.
  4. Pers er de knoflook bij en voeg ook de gesnipperde ui, de verse kruiden, het ei en peper en zout toe.
  5. Meng er de bloem en de panko onder.
  6. Vorm met vochtige handen balletjes van het mengsel en rol ze door wat bloem.
  7. Bak ze rondom mooi goudbruin.
  8. Doe de yoghurt in een kom.
  9. Snij de komkommer in de lengte door en haal er met een lepel de zaadlijst uit. Rasp de komkommer fijn, knijp er het vocht uit en doe bij de yoghurt.
  10. Pers er de knoflook bij en voeg de dille, het citroensap, olijfolie en peper en zout toe.
  11. Meng goed. Serveer bij de balletjes.
Print

Neem een foto van jouw creatie en tag @hetpowerplan
of gebruik hashtag #hetpowerplanbyaudrey

© 2020 - 2024 RestoManager.net gemaakt voor Het Power Plan.
Ook een website nodig? Contacteer ons via mail: info@restomanager.net